Syira Zairil
Aku lah MASTER CHEF.... ngekkk ^_^

Selasa, 20 Disember 2011 @ 5:56 PTG | 2 Comment [s]

ASSALAMUALAIKUM

Peppsss... Korang2 nak tau tak hari nie Syira jd MASTER CHEF. hehehe... igt Chef wan, chef two n chef three jer yg ley masak!!! meh sini Syira nak habaq mai, Syira pon pandai masak apa. Amboi tudia haihhhh masuk jamban flesh senderi. hehehe... lantak!!! ada i kisah semua tu. Janji Syira masak sedap, eceh2 perasa sungguh anak dara Zairil nie.

Hari nie tukang masak tersohor dunia cuti, balik kampung sb ada emergency. So dengan ini Syira mempersilakan MASTER CHEF yg comel Cik SYira uLaLa utk menyediakan resepi beliau Ikan Sardin Masak Kicap & Kobes Goreng beserta Udang. Bunyi mcm simple kan??? tp nak masak masakan nie naa hadooo perlu siap fizikal serta mental, dah rupa mcm tentera kene rekrut plak kan??? Ala tak susah nak masak benda alah nie. Mai sini Syira senaraikan bahan-bahan die

--> Ikan Sardin Masak Kicap

Bahan-bahan yer:-

1. Ikan sardin yg telah digoreng
2. cili kisar 2 sudu besar
3. Bawang merah & putih yg dihiris
4. Halia di hiris nipis
5. Kicap KIPAS UDANG
6. Lada sulah
7. Air
8. Minyak masak

--> Kobes Goreng beserta Udang

Bahan-bahan yer:-

1. Kobes di hiris nipis-nipis
2. Bawang merah & putih yg dihiris
3. Udang
6. Lada sulah
7. Air
8. Garam
9. Minyak masak

Fomular rahsia nak bg sedap benda alah nie senang jer korang perlu masak dengan iklhlas & penuh dengan kasih sayang tu jer. Tak payah susah-susah korang nak tarok aji namoto satu guni. Itu bkn nak bg sedap name yer tu tp nak bg cepat mampos. Ok lah dengan kiraan 1... 2... 3... taraaaaaaaaa.... ini lah hasil yg korang dapat lihat 

 Kobes Goreng beserta Udang

Ikan sardin Masak Kicap


Akhir kata dari Syira selamat mencuba.

WASSALAM ^_^


Older Post | Newer Post
Me,Nothing

Assalamualaikum...
Hi peeps!!!
Welcome to My Lovely Blog
I just shared what I like and feel.
Fill free to read my entry.
Thank you :)
“You only live once, but if you do it right, once is enough”


Anything!

Diary About Stuff Site


Let's Talk!




Credits!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : Cik Syira Ulala

Best View at GOOGLE CHROME!